Dobrodošli u Neocarbone trgovinu

dozvole za podvodni ribolov – online

Proizvodimo najkvalitetnije podvodne puške

Naša priča

„Stavi prst u more i bit ćeš povezan sa cijelim svijetom.“

Ova stara poslovica pokazuje kakva je veza čovjeka i mora oduvijek i zauvijek. Ja bih nadodao:“Uroni tijelo u more i bit ćeš povezan sa cijelim svijetom i sa samim sobom.“

Moja opijenost morem i dubinama seže još od dana mog djetinjstva, a produbila se kad sam, vođen čudnim putevima mog života, stigao na obale Jadrana. More je odnosilo umor a donosilo opuštenost i beskonačan osjećaj sreće.

Uroniti, značilo je biti oslobođen i prepušten gotovo bestežinskom stanju koji donosi ovaj medij.

Svi koji su ikada zaronili jako dobro znaju da roniti u moru nije isto kao roniti u „slatkoj“ vodi. Ne samo da je tijelo lakše zbog postotka soli u vodi, već je osjećaj slobode u beskraju mora neusporedivo veći. Kako je more od prapovijesti nesebično poklanjalo svoje plodove, ono je, u mom slučaju, spojilo moje dvije velike strasti.

Ronjenje i hranu. Slobodu i užitak. Lovca i lovinu.

Zvanje kuhara nije bilo moj izbor. To je za mene bio poziv, zanimanje je izabralo mene. Poziv koji mi i nakon svih ovih godina donosi gotovo nezamjenjiv užitak. A more je nesebično davalo hranu. Tako sam u jednom jedinom mediju dobio oboje…u moru i iz mora.

Kako smo počeli

Prije nekoliko godina počeo sam suradnju sa „Epsealonom“ koja se održala do danas. U mediju u kojem nemamo ono što bi biološki trebali, a to su škrge, ljuske, leđne i repne peraje i kožu koja je prilagođena moru potrebna je zamjena za sve to. To sam pronašao u „Epsealonovim“ odijelima, perajama, puškama. Odijelo postaje druga koža a peraje omogućuju onaj nezaboravan osjećaj zarona u modro, puška u ruci u trenutku pretvara čovjeka u lovca.

Podvodni ribolov možda je, usudio bih se reći, zadnji „fer play“ ribolova. Tu lovac i lovina imaju jednake šanse, a lovac mora pokazati onu najbolju ljudsku stranu… loviti dozvoljeno, loviti veliko… Na taj način more, koje smo naslijedili od predaka moći ćemo neuništeno predati svojim potomcima. Jer u konačnici, ono nije nikad ni bilo naše.

 

Naša misija

More, lov i oprema pomogli su mi da spojim svoje dvije najveće strasti i na taj način zatvorim krug. Krug koji vodi od urona potpune slobode morskog dna do uživanja u plodovima mora. Uživanja u plodovima vlastitog ulova pripremljenog s posebnom pažnjom. Zatvoriti krug – to je možda najvažnija stvar u životu. Jednom je netko rekao „Nije važno koliko puta u životu smo udahnuli, važno je koliko smo puta ostali bez daha“ To je upravo i značenje riječi „apnea“… bez disanja. Strast prema moru i hrani prenio sam na svoju kćer Tianu, te smo započeli ovu obiteljsku podvodnu avanturu u „Neo Carbone-u“.

Birajući samo najbolju opremu želimo našu očaranost morem prenijeti i na druge i odvesti vas u čaroliju ugodnog i sigurnog zarona, neovisno jeste li vrhunski ronilac ili tek početnik zaljubljen u more.

Odaberi valutu plaćanja
Euro
hr
Moja kolica
Vaša košarica je prazna.

Čini se da još niste napravili izbor.